FAQ’s

Frequently Asked Questions

Heeft u na het lezen van de vaak gestelde vragen nog onbeantwoorde vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Lees wat u met Mylogenics™ kunt bereiken en maak een afspraak met een Certified Mylogenics Practitioner bij u in de buurt.

 

Wat is Mylogenics™?

De Mylogenics™ methodiek is gericht op Preventie, Behandeling en Prestatieverbetering en is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende behandelmethoden.

Zo worden o.a. de meest succesvolle en effectieve technieken van diverse myofasciale methoden gecombineerd met die van Muscle Activation, Functional Stretching, Functional Medicine, Manual Concepts enz. Dit zorgt voor een zeer effectieve aanpak en behandeling van ieder specifiek probleem voor iedere patiënt. Deze specifieke aanpak zorgt voor spectaculaire resultaten.

De Mylogenics practioner spoort binnen enkele minuten de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel op. Door middel van specifieke testprotocollen, zoals kracht-, lengte- en subtiele provocatie testen, creërt de Mylogenics Practioner een nauwkeurig beeld van het functioneren van de cliënt.

Met de Mylogenics™ Methode worden zwakke schakels direct versterkt, een doelgericht trainingsschema gemaakt en, indien noodzakelijk, het herstel bevordert met behulp van de juiste voeding en supplementen.

Het doel van Mylogenics™ is het herstellen van de optimale lichaamsfuncties waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen.

Alleen een gecertificeerde Mylogenics™ practitioner mag en kan de complexe behandelingen uitvoeren. Zij zijn tevens verplicht om jaarlijks hun technieken up to date te houden om hun certificering te behouden. Op deze website vindt u de gecertificeerde Mylogenics Practioners.

 

The cause of all disease is an imbalance in the body’s autonomous nervous system and the endocrine system.

Dr. Spitler

 

Hoe ontstaan (overbelasting) blessures en chronische pijnen?

Overbelaste’ spieren (en andere weefsels) veranderen op 3 belangrijke manieren:

1. acuut (verrekkingen, scheuren, kneuzingen etc.)

2. chronische kleine beschadigingen (micro trauma)

3. gebrek aan zuurstof (hypoxia)

Al deze factoren kunnen er voor zorgen dat het lichaam verklevingen vormt. Dit zorgt ervoor dat de diverse weefsels die normaal vrij kunnen bewegen aan elkaar gaan kleven. Dit veroorzaakt pijn en ongemakken.Als het aantal en de omvang van de verklevingen toeneemt worden spieren zwakker en korter, ontstaan peesontstekingen en kunnen zenuwen beklemd raken. Dit kan een verminderde beweging, krachtsverlies en pijn veroorzaken. Als een zenuw wordt ingeklemd kan een patiënt tintelingen, een doof gevoel en/of spierzwakte ervaren.

De Mylogenics™ methode richt zich in tegenstelling tot vele andere methoden ook op het optimaal functioneren van net neurologisch systeem. Een dysfunctie in dit systeem is in 80% van de gevallen de oorzaak van het falen van de diverse andere behandelmethode. Met behulp van diverse technieken wordt uw neurologisch systeem geoptimaliseerd waardoor u bijvoorbeeld direct een afname van pijn ervaart. Met deze technieken kunt u tevens een spectaculaire krachtstoename verwachten indien er sprake is van een neurologische dysfunctie.

 

Do not discard things when they work for you but are not ‘proven’ by science yet

Overload Worldwide

 

Welke klachten/blessures zijn geschikt voor een Mylogenics™ behandeling?

Mylogenics™ is geschikt voor iedereen: van atleet of zakenman tot huisvrouw. Vele professionele atleten prijzen Mylogenics™ voor de spectaculaire resultaten voor hun vaak ernstige blessures. Mylogenics™ is geschikt voor het behandelen van een breed scala aan klachten waaronder: RSI

 • arthritis (reuma)
 • nekpijn
 • achillespees ontsteking
 • onderbeenblessures
 • enkel problemen
 • pees ontstekingen
 • biceppees ontstekingen
 • polsblessures
 • bovenbeenblessures
 • frozen shoulder
 • zenuwpijn
 • kneuzingen
 • slijmbeursontstekingen
 • golfblessures
 • spierscheuren
 • handblessures
 • spierverrekkingen
 • heupblessures
 • schouderpijn
 • Jumpers knee
 • ilio tibiaal frictie syndroom
 • schouderblessures
 • tenniselleboog
 • knieblessures
 • voetpijn
 • en meer….

Neem contact op om uw oplossing te bespreken.

 

Wat kost een Mylogenics™ behandeling en kan ik deze kosten declareren bij mijn zorgverzekeraar?

De kosten per behandeling staan niet vast en kunnen dus per Mylogenics Practioner verschillen. Informeer dit dus eerst bij een practioner bij u in de buurt.

Niet iedere Mylogenics Practioner is fysiotherapeut. Op dit moment worden dus alleen behandelingen welke worden uitgevoerd door een fysiotherapeut door de zorgverzekeraar in de meeste gevallen gedeeltelijk vergoed. U kunt hierover het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

 

 Science is nothing but developed perception, Interpreted intent, Common sense rounded out And minutely articulated.

George Santayana

 

Hoe verloopt een Mylogenics™ behandeling?

Een Mylogenics™ behandeling is eigenlijk een combinatie van onderzoek en behandelen. De Mylogenics™ practitioner evalueert met zijn handen de textuur, spanning, beweging en functie van spieren, peesplaten, pezen, banden en zenuwen. Afwijkende structuren worden door specifieke protocollen en bewegingspatronen behandeld. Tevens zal de practioner diverse specifieke neurologische testen uitvoeren om de functie van uw neurologsich systeem in kaart te brengen en indien nodig te optimaliseren

Mylogenics™ is een niet invasieve, veilige manier van behandelen. Een Mylogenics™ behandeling kent geen bijwerkingen en levert snel zeer goede resultaten.

Vanwege de grote effectiviteit van Mylogenics™ duren de behandelingen relatief kort. Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 10-20 minuten. Afhankelijk van de aard van de klacht zijn tussen de 2 à 5 behandelingen noodzakelijk. Echter is een éénmalige behandeling geen uitzondering voor chronische klachten. Om toekomstige blessures en klachten te voorkomen krijgt u uitleg over de oorzaak van uw klacht en leert u specifieke preventieve oefeningen.

Tijdens de behandeling is het niet altijd noodzakelijk het te behandelen lichaamsdeel te ontbloten, het is echter wel mogelijk dat u gevraagd wordt u (deels) te ontkleden. Afhankelijk van het te behandelen gebied is het dan ook aan te raden hier met uw onderkleding rekening mee te houden.

 

Hoe voelt een Mylogenics™ behandeling?

Behandelingen kunnen tijdens de bewegingen van de diverse specifieke protocollen oncomfortabel aanvoelen als o.a. de diverse verklevingen worden los gemaakt. Dit oncomfortabele gevoel is tijdelijk verdwijnt vrijwel direct na het stoppen van de beweging van de specifieke protocollen.

Het is normaal dat de patiënt tijdens de behandeling dezelfde symptomen als van de klachten ervaart. Dit is een goede indicatie dat het probleem is geïdentificeerd. Veel patiënten ervaren een Mylogenics™ behandeling als een ‘lekkere pijn’.

 

Hoelang duurt het voor ik resultaten merk?

In het merendeel van de gevallen ervaren patiënten tijdens en na de eerste behandeling al een positief resultaat. Dit kan zijn als gevolg van een grotere bewegingsuitslag, minder pijn, meer kracht of verminderde tintelingen en afname van “doof gevoel” in de ledematen.

 

Everybody is right. If you take the right person, with the right problem, for the right treatment for the right amount time.

Overload Worldwide

 

Is Mylogenics™ hetzelfde als andere behandelmethoden, zoals fysiotherapie, chiropractie (etc)?

Absoluut niet. Mylogenics™ is erg specifiek en de resultaten zijn zeer spectaculair. Doordat de practioner met specifieke technieken en testen zeer snel een duidelijk beeld krijgt over de oorzaak van de klachten en niet het gevolg zal de effectiviteit van de diverse technieken enorm toenemen. Het verdwijnen van klachten na éénmalige behandeling zijn geen uitzondering, zelfs voor chronische klachten.

 

Komen mijn klachten terug?

Omdat u met de Mylogenics Methode veelal een duidelijk beeld krijgt over de daadwerkelijke oorzaak van de klachten. Kan de practioner u specifieke adviezen geven en leert u indien nodig preventieve oefeningen om herhaling te voorkomen. Hierdoor is de kans dat de klacht terugkomt of zich herhaalt erg laag.

 

Kan Mylogenics™ iets voor mij betekenen als ik al onder behandeling ben geweest?

Alleen een gecertificeerd Mylogenics™practioner kan bepalen of iemand baat heeft bij een behandeling. Veel mensen die zonder succes zijn behandeld zijn erg verbaasd over de acute verbetering van hun klachten.

Veel patiënten zijn na slechts één à twee Mylogenics™ behandelingen geholpen.

 

Wat als mijn arts een operatie aanraadt?

Er zijn gevallen waarbij een operatie onvermijdelijk is. Aangezien Mylogenics™ een niet-invasieve methode is zonder bijwerkingen is het altijd de moeite waard om te proberen. Overleg altijd eerst met uw behandelend arts.

 

Wat zijn adhesions of verklevingen?

Onze lichamen bevatten speciale lagen in de weefsels, fascia genoemd. Deze structuren verbinden alle weke delen zoals spieren, pezen, banden etc. in ons lichaam. De fascia zorgt voor een flexibel skelet.

Als deze weefsels optimaal zijn zijn ze glad en flexibel zodat spieren, zenuwen, bloedvaten en organen goed kunnen functioneren.

Stel een stuk plakband voor, de gladde kant is gezond weefsel de plakkerige kant zijn verklevingen. De gladde kant glijdt gemakkelijk over de verschillende weefsels en de plakkerige kant voelt strak gespannen tijdens bewegingen.

Deze verklevingen, in bijvoorbeeld het spierweefsel zorgen ervoor dat een spier niet goed kan functioneren. De spier gaat dan klachten geven zoals pijn en stijfheid. Een verkleving aan een zenuw veroorzaakt tintelingen, pijn en een doof gevoel.

 

Wat is het verschil tussen Mylogenics™ en massage?

De procedures die bij Mylogenics™ en massage gebruikt worden zijn totaal verschillend, net als de resultaten van de behandeling. De Mylogenics methode bevat veel meer technieken dan alleen massage.

Hoe kan Mylogenics™ mijn prestaties verbeteren?

Prestaties variërend van golf, hardlopen, zwemmen etc. kunnen door Mylogenics™ behandelingen significant toenemen.

Door het herstellen en optimaliseren van het neurologisch systeem, spierfuncties en bewegingen kan het lichaam efficiënter functioneren. Reactietijden verbeteren als de spierfuncties verbeteren.

Heeft u na het lezen van de vaak gestelde vragen nog onbeantwoorde vragen of opmerkingen? Neem contactmet ons op.