VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb je na het lezen van de vaak gestelde vragen nog onbeantwoorde vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Lees wat je met Mylogenics™ kunt bereiken en maak een afspraak met een Certified Mylogenics Practitioner bij jou in de buurt.

Wat is Mylogenics™?

De Mylogenics™ methodiek is gericht op Preventie, Behandeling en Prestatieverbetering en is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende behandelmethoden.

Zo worden o.a. de meest succesvolle en effectieve technieken van diverse myofasciale methoden gecombineerd met die van Muscle Activation, Functional Stretching, Functional Medicine, Manual Concepts enz. Dit zorgt voor een zeer effectieve aanpak en efficiënte behandeling van ieder specifiek probleem voor iedere patiënt. Deze unieke aanpak zorgt voor spectaculaire resultaten.

De Mylogenics Practitioner spoort binnen enkele minuten de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel op. Door middel van specifieke testprotocollen, zoals kracht-, lengte- en subtiele provocatie testen, creërt de Mylogenics Practitioner een nauwkeurig beeld van het functioneren van de cliënt.

Met de Mylogenics™ behandelmethode worden zwakke schakels direct versterkt, wordt een doelgericht trainingsschema gemaakt en wordt indien noodzakelijk het herstel bevorderd met behulp van de juiste voeding en supplementen. Het doel van Mylogenics™ is het herstellen van de lichaamsfuncties waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen.

Alleen een gecertificeerde Mylogenics™ practitioner mag en kan de complexe behandelingen uitvoeren. Jaarlijks worden er Mylogenics refreshments voor de Practitioners aangeboden om hun technieken up to date te houden. Op deze website vind je de gecertificeerde Mylogenics Practitioners.

Welke klachten/blessures zijn geschikt voor een Mylogenics™ behandeling?

Mylogenics™ is geschikt voor iedereen: van atleet of zakenman tot huisvrouw. Veel professionele atleten prijzen de Mylogenics™ methodiek vanwege de spectaculaire resultaten die worden bereikt bij hun vaak ernstige blessures. Mylogenics™ is geschikt voor het behandelen van een breed scala aan klachten waaronder:

 • RSI
 • arthritis (reuma)
 • nekpijn
 • achillespees ontsteking
 • onderbeen blessures
 • enkel problemen
 • pees ontstekingen
 • biceppees ontstekingen
 • pols blessures
 • bovenbeen blessures
 • frozen shoulder
 • zenuwpijn
 • kneuzingen
 • slijmbeurs ontstekingen
 • golf blessures
 • spierscheuren
 • hand blessures
 • spierverrekkingen
 • heup blessures
 • schouderpijn
 • jumpers knee
 • ilio tibiaal frictie syndroom
 • schouder blessures
 • tenniselleboog
 • knie blessures
 • voetpijn
 • en meer….

Hoe ontstaan (overbelasting-) blessures en chronische pijnen?

Overbelaste spieren (en andere weefsels) veranderen op 3 belangrijke manieren:
1. acuut (verrekkingen, scheuren, kneuzingen etc.)
2. chronische kleine beschadigingen (micro trauma)
3. gebrek aan zuurstof (hypoxia)

Al deze factoren kunnen er voor zorgen dat het lichaam verklevingen vormt. Dit zorgt ervoor dat de diverse weefsels die normaal vrij kunnen bewegen aan elkaar gaan kleven waardoor er pijn en ongemakken ontstaan. Als het aantal en de omvang van de verklevingen toeneemt worden spieren zwakker en korter, ontstaan er peesontstekingen en kunnen zenuwen beklemd raken. Dit kan verminderde beweging, krachtverlies en pijn veroorzaken. Als een zenuw wordt ingeklemd kan een patiënt tintelingen, een doof gevoel en/of spierzwakte ervaren.

De Mylogenics™ methode richt zich, in tegenstelling tot vele andere methoden, ook op het optimaal functioneren van het neurologisch systeem. Een dysfunctie in het neurologisch systeem wordt bij andere behandelmethoden in 80% van de gevallen niet eens opgemerkt of niet erkend. Met behulp van diverse technieken richt Mylogenics™ zich wel op het optimaliseren van het neurologisch systeem waardoor er direct een afname van pijn kan worden ervaren evenals een spectaculaire krachttoename.

Wat kost een Mylogenics™ behandeling en kan ik deze kosten declareren bij mijn zorgverzekeraar?

De kosten per behandeling staan niet vast en kunnen dus per Mylogenics Practitioner verschillen. Informeer dit dus eerst bij een Practitioner bij jou in de buurt.

Niet iedere Mylogenics Practitioner is fysiotherapeut. Op dit moment worden alleen behandelingen die worden uitgevoerd door een fysiotherapeut (deels of geheel) door de zorgverzekeraar vergoed. Informeer hiernaar bij je eigen zorgverzekeraar.

Hoe verloopt een Mylogenics™ behandeling?

Een Mylogenics™ behandeling is eigenlijk een combinatie van onderzoek en behandelen. De Mylogenics™ practitioner evalueert met zijn handen de textuur, spanning, beweging en functie van spieren, peesplaten, pezen, banden en zenuwen. Afwijkende structuren worden door specifieke protocollen en bewegingspatronen behandeld.

Tevens zal de Practitioner diverse specifieke neurologische testen uitvoeren om de functie van het neurologisch systeem in kaart te brengen en indien nodig te optimaliseren.

Mylogenics™ is een niet invasieve, veilige manier van behandelen. Een Mylogenics™ behandeling kent geen bijwerkingen en levert snel zeer goede resultaten.

Vanwege de grote effectiviteit van Mylogenics™ duren de behandelingen relatief kort. Een behandeling duurt gemiddeld 20-30 minuten. Afhankelijk van de aard van de klacht zijn gemiddeld genomen 2 tot 5 behandelingen nodig, maar niet zelden is zelfs een éénmalige behandeling al voldoende voor het verhelpen van chronische klachten. Om toekomstige blessures en klachten te voorkomen wordt uitleg gegeven over de oorzaak van de klacht en worden specifieke preventieve oefeningen meegegeven.

De behandeling kan over het algemeen gewoon worden uitgevoerd door de kleding heen. Het is hooguit mogelijk dat er gevraagd wordt om alleen het te behandelen deel te ontbloten. Afhankelijk van het te behandelen gebied is het dan ook aan te raden gemakkelijke kleding te dragen.

Hoe voelt een Mylogenics™ behandeling?

Behandelingen kunnen tijdens de bewegingen van de diverse protocollen oncomfortabel aanvoelen als o.a. de diverse verklevingen worden los gemaakt. Dit oncomfortabele gevoel is slechts tijdelijk; het verdwijnt vrijwel direct zodra de beweging tijdens het specifieke protocol gestopt wordt.

Het is normaal dat de patiënt tijdens de behandeling dezelfde symptomen als van de klachten ervaart. Dit is een goede indicatie dat het probleem is geïdentificeerd. Veel patiënten ervaren een Mylogenics™ behandeling als een ‘lekkere pijn’.

Hoelang duurt het voor ik resultaten merk?

In de meeste gevallen ervaren patiënten tijdens en na de eerste behandeling al direct een positief resultaat. Dit kan zijn een grotere bewegingsuitslag, minder pijn, meer kracht of verminderde tintelingen en afname van “doof gevoel” in de ledematen.

Is Mylogenics™ vergelijkbaar met andere behandelmethoden, zoals fysiotherapie, chiropractie (etc)?

Absoluut niet! Mylogenics™ is erg specifiek en de resultaten zijn zeer spectaculair. Doordat de Practitioner met specifieke technieken en testen zeer snel een duidelijk beeld krijgt over de oorzaak van de klachten, en dus niet gericht is op de gevolgen ervan, zal de effectiviteit van de diverse technieken enorm toenemen.

Het verdwijnen van klachten na een éénmalige behandeling zijn geen uitzondering, zelfs niet bij chronische klachten.

Komen mijn klachten terug?

Omdat met de Mylogenics™ methode direct een duidelijk beeld wordt verkregen van de daadwerkelijke oorzaak van de klachten kan de Practitioner snel specifieke adviezen geven en indien nodig preventieve oefeningen voorschrijven waarmee herhaling kan worden voorkomen. Al met al is de kans dat de klacht terugkomt of zich herhaalt dus erg laag.

Kan Mylogenics™ iets voor mij betekenen als ik al onder behandeling ben geweest?

Alleen een gecertificeerd Mylogenics™ Practitioner kan bepalen of iemand baat heeft bij een behandeling. Veel mensen die elders zonder succes zijn behandeld zijn alsnog verbaasd over de acute verbetering van hun klachten na een Mylogenics™ behandeling.

Veel patiënten zijn na slechts één tot twee Mylogenics™ behandelingen al enorm geholpen.

Wat als mijn arts een operatie aanraadt?

Er zijn uiteraard gevallen waarbij een operatie onvermijdelijk is. Aangezien Mylogenics™ een niet-invasieve methode is zonder bijwerkingen is het altijd de moeite waard om dit eerst eens te proberen.

Overleg eventueel eerst met de behandelend arts.

Wat zijn adhesions oftewel verklevingen?

Vrijwel alle weefsels in ons lichaam bestaan uit diverse lagen; de fascia genoemd. Deze structuren verbinden alle weke delen zoals spieren, pezen, banden etc. in ons lichaam. De fascia zorgt voor een flexibel skelet.

Als deze weefsels optimaal zijn zijn ze glad en flexibel zodat spieren, zenuwen, bloedvaten en organen goed kunnen functioneren.

Neem als voorbeeld een stuk plakband waarvan de gladde kant vergelijkbaar is met gezond weefsel en de plakkerige kant een verkleving veroorzaakt. De gladde kanten glijden net als bij onze weefsels gemakkelijk over elkaar en de plakkerige kanten veroorzaken tijdens beweging een strak gespannen en geforceerd gevoel.

Deze verklevingen, in bijvoorbeeld het spierweefsel, zorgen ervoor dat een spier niet goed kan functioneren. De spier gaat dan klachten geven zoals pijn en stijfheid. Een verkleving aan een zenuw veroorzaakt tintelingen, pijn en een doof gevoel.

Wat is het verschil tussen Mylogenics™ en een massage?

De aanpak tijdens een Mylogenics™ behandeling is totaal verschillend van die tijdens een massage. Net als de resultaten van de behandeling. De Mylogenics™ methode bevat veel meer technieken dan alleen massage.

Hoe kan Mylogenics™ mijn prestaties verbeteren?

Prestaties variërend van bijvoorbeeld golf, hardlopen, zwemmen etc. kunnen door Mylogenics™ behandelingen significant toenemen. Door het herstellen en optimaliseren van zowel het neurologisch systeem als de spierfuncties en bewegingen kan het lichaam efficiënter functioneren. Reactietijden verbeteren als de spierfuncties verbeteren.

Heb je na het lezen van de vaak gestelde vragen nog onbeantwoorde vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op.

“Everybody is right. If you take the right person, with the right problem, for the right treatment for the right amount of time.”

OVERLOAD WORLDWIDE

 

Bereik binnen de korts mogelijke tijd de meest spraakmakende resultaten dankzij een combinatie van verschillende (in NL nog veelal onbekende) behandelmethoden en technieken.
Maak kennis met Overload’s effectieve aanpak en vernieuwende visie op revalidatie.
“Reinventing the way you think and look at things.”

ZOEK EEN PRACTITIONER

“Dieren hebben maar 50% van de tijd nodig om te herstellen van vergelijkbare letsels als bij mensen. Zij gebruiken geen ijs, geen medicijnen, geen isokinetische machines en computers. Zij herstellen functioneel door te luisteren naar signalen van het lichaam en die functies weer uit te oefenen, welke noodzakelijk zijn voor functioneel herstel.”

DR. BAM VAN WINGERDEN
Ervaar zelf hoe ook jij met de innovatieve technieken, de bredere visie, meer kennis en de unieke Overload filosofie binnen ’no time’ ongeëvenaarde resultaten kunt boeken.